medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 000 medlemmar är fördelade på 7 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Nystart för Brödinstitutet

Nu lanseras det klassiska Brödinstitutet på nytt. Syftet är att informera om bröd och om brödets viktiga roll i en modern och hälsosam kost. Brödinstitutet finansieras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.
Nystarten sker i samband med att Ingemar Gröön anställs som sakkunnig inom bröd, kost och hälsa på Brödinstitutet. Han kommer närmast från en befattning som FoU-chef på Pågen.
- Det här innebär en nystart för en viktig verksamhet. Bröd är ett av våra vanligaste, viktigaste och nyttigaste livsmedel och förtjänar att lyftas fram på ett bra sätt, säger Ingemar Gröön som kommer att få en nyckelroll på Brödinstitutet.
- Med sin långa branscherfarenhet och stora kunskap om bröd i alla bemärkelser är han bästa tänkbara talesperson. Han blir vår brödexpert, vår " Mr Bröd", säger Martin Lundell, vd på Brödinstitutet och i Sveriges bagare & konditorer.
- Det känns oerhört viktigt och roligt att få arbeta med att höja den allmänna kunskapen om bröd i samhället. Bröd är fantastiskt. Det är både tradition och modernt. Det är upplevelser kombinerat med kost och hälsa. Bland det godaste och nyttigaste man kan äta säger, Ingemar Gröön.
Kuriosafakta: Brödinstitutets verksamhet startade 1957 som ett samarbete mellan myndigheter och brödbranschen. Under 1970-talet lanserades den klassiska reklamkampanjen "Socialstyrelsen rekommenderar 6 - 8 skivor bröd om dagen". Det är än idag en av Sverige genom tiderna mest uppmärksammade aktiviteter.