medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 000 medlemmar är fördelade på 7 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Paper Jamz blev Årets Leksak

Gitarren med förinspelade låtar är en perfekt leksak för alla åldrar. Den är dessutom prisvärd, man får mycket teknik för pengarna. Så kan man enkelt sammanfatta Årets Leksak: Paper Jamz!

Slutstriden stod som vanligt mellan tre produkter. Förutom Paper Jamz var det Real Construction och GoGo My Walkin' Puppy  som hade nominerats av juryn. Vinnarmotiveringen löd så här:
Nytänkande, passar alla åldrar och både tjejer och killar, kul för hela familjen, även tonåringar. Att bli en rockstjärna ligger i tiden. Prisvärd, mycket teknik för pengarna.

Paper Jamz är en intern utveckling av WowWee, ett företag som specialiserat sig på att utveckla tekniska leksaker. Tidigare i år fick Paper Jamz utmärkelsen Innovative Toy på den stora internationella leksaksmässan i Nürnberg. Den har för övrigt också utsetts till Årets Leksak i Tyskland, Benelux-länderna, Australien och Brasilien. Och som grädde på moset: Bobo, Lady GaGa och Justin Beber har beställt exklusiva versioner av Paper Jamz. Och till våren kommer versioner med såväl ACDC som Lennon/McCartney.

Juryn består av kunniga personer från detaljistledet i leksaksbranschen: Martin Svensson Lekhuset i Norrköping, Magnus Christiansson Lekstugan i Visby, Christina Dahlström Lekia i Sickla, Thomas Westerdahl Barnens Hus i Söderhamn och Torsten Liljeberg Liten blir Stor  i Örebro.
Årets Leksak har utsetts sedan 1961 av Sveriges Leksakshandlares Riksförbund. För att delta i tävlingen måste produkten uppfylla de krav och normer som finns på säkerhet och tillverkning, vara av god kvalitet samt ha ett högt lekvärde och gärna kunna utvecklas eller kombineras med andra leksaker.