medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Bagarlandslaget klart för VM-final

Det svenska bagarlandslaget har tagit sig vidare till VM-final i bageri. Under tidspress och hård konkurrens mot Europas bästa bagare, lyckades Sverige ta en av tre platser till VM i Paris 2012.
Bagarlandslaget som legat i hårdträning inför tävlingen drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och coachas av Johan Sörberg. I laget ingår sex bagare från landets bästa bagerier: Moa Brink, Mattias Wallmark, Håkan Johansson, Niklas Beck, Robin Edberg och Tobias Bergstrand.
 - Den svenska vinsten mot de stora bagarnationerna visar på den snabba utveckling svenska bagare och bagerier lyckats uppnå på senare år. Vid prisceremonin var det tydligt att Sverige var stor publikfavorit, säger Martin Lundell, VD för Sveriges bagare & konditorer.
 På tävlingsbordet stod det bland annat tre sorters matbröd, varav ett ekologiskt, ett nationellt samt ett valfritt. Med söta degar bakades fem sorters bröd där landslaget bland annat utmärkte sig med smaker som saffran och framstående kryddor.
 I det kritiska tävlingsmomentet dekorbröd (som ska mäta 1x1x1 meter) byggde Håkan Johansson upp ett bakverk på temat vikingatid som tillsammans med övriga bidrag från det svenska laget fick domarna att ge bästa poäng.
Nu siktar (!) man alltså framåt mot Louis Lesaffre Cup, vilket är tävlingens officiella namn, i Paris nästa år.