medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Nytt antikvariat invigs på lördag

"Nya" antikvariat hör inte till vanligheterna. Därför är det värt att notera att det på lördag den 26 februari invigs ett sådant i Stockholm. Det är dessutom två handlare som provar att sälja från samma lokal.
Glenn och Sigbjörn, med efternamnen Morris & Ryö (vilket också är namnet på den nya verksamheten) inviger sin nyrenoverade lokal på Hantverkargatan i Stockholm på lördag klockan 13-17.
Morris är det enda antikvariatet i Sverige som specialiserat sig på Grafisk Design, Typografi och Bokväsen i allmänhet. Ryös är specialiserad på Konst, Foto, Gastronomi, Skönlitteratur och vackert inbundna böcker.
- Vi kommer också att ha en del bättre konst och grafik, samt inte minst en del designade möbler som hör ihop med böcker, säger Sigbjörn Ryö som bekräftar att det är tämligen ovanligt med "nya" antikvariat.
- Vi är en bransch som saknar yngre kreativa handlare med god branschkunskap. I detta fall är det två som prövar att sälja från samma lokal, vilket också är rätt ovanligt.