medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Smuggling – en lönsam industri

Svensk Servicehandel & Fast Food arrangerar också ett seminarium i Visby under Almedalsveckan. Det handlar om en av Sveriges mest lönsammaste industrier. – cigarettsmuggling.
Vill man tjäna stora skattefria pengar snabbt med låg risk att hamna i trubbel? Då ska man satsa på att börja smuggla cigaretter.
Så mycket som var nionde cigarett som röks i Sverige idag är illegal vilket innebär 1,3 miljarder i förlorade skatteintäkter årligen. Vinsterna för smugglarna är betydligt högre, i en vanlig 40-fots container får det plats cirka 11 miljoner cigaretter vilket innebär att en insmugglad container ger en vinst på 11 miljoner kronor.
Förutom risken att hamna i kläm med den organiserade brottsligheten, som enligt både polisen och tullverket är de som styr denna industri, är risken för att råka i trubbel låg. Blir man påkommen väntar simpla sex månaders fängelsestraff. Jämfört med narkotika, där man kan dömas upp till sex års fängelse, är det klart mer angeläget att välja cigaretter.
Tanken är att man ska komma till detta seminarium och inspireras – inte till att börja smuggla – utan snarare till att vara med och ta fram lösningar för hur vi kan sätta stopp för denna industri!
Panelen består av Bengt Hedlund, vd Svensk Servicehandel & Fast Food, Tommy Lindström, fd rikskriminalchef, numera bl a kommentator i programmet Efterlyst, Per Hortlund, Handels Utredningsinstitut och Carl-Oskar Bohlin, riksdagsledamot (M).
Seminariet hålls den 8 juli kl 16.00 hos Företagarna på Mellangatan 9 i Visby. Ingen föranmälan.