Skip to main content

Sju tävlande ska bli fyra i Pizza-SM 2015

Kampen om att bli svensk mästare i Pizza i år blir tuffare än någonsin. När juryn har granskat alla inkomna ingrediensbeskrivningar, plockade man ut sju tävlande som den 18 juni, ska tävla om de fyra åtråvärda finalplatserna i Pizza-SM som hålls i Göteborg den 3 september.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury: kockarna Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Malin Söderström, Klas Lindberg samt Tony Gerasovski (vinnare Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut sju tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa sju tävlande ska den 18 juni försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna. Den kampen kommer att bli stenhård.

De sju som är med i kvalificeringstävlingen är:

1. Claudia Alfarè, Delibruket Flatbread, Sundbyberg
2. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
3. Christos Petridids, Pizzeria Italia, Kalmar
4. Jessica Hokkanen, Omipollos Hatt, Stockholm
5. Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
6. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
7. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping

– Vi vill vässa finalen ännu mer, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. Genom en kvalificeringstävling får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final.
Kvalificeringstävlingen äger rum den 18 juni hos Axfood Snabbgross i Solna. Finalen startar klockan 14 och dagens jury består av de namnkunniga kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser.
Finalen hålls i samband med mässan Fastfood & Café på Svenska Mässan i Göteborg den 3 september.

Fakta om Pizza-SM:
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Axfood Snabbgross, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.